Ga verder naar de inhoud

Help jij Oekraïnse vrouwen met impact en duurzaam ondernemerschap?

21/08/2024

De oorlog in Oekraïne woedt al 2,5 jaar en raakt vele levens. Terwijl het einde nog niet in zicht is, is onze hulp harder nodig dan ooit. Samen met The Educational Equality Institute (TEEI) en enkele andere internationale partners zetten wij ons in om vrouwelijke (sociale) ondernemers te ondersteunen met het U:LEARN-programma en online mentorship. Doe je mee?

Together for Ukraine

Together for Ukraine

De oorlog in Oekraïne duurt al 2,5 jaar en heeft een impact op de levens van vele Oekraïners. Vele burgers, overheden, bedrijven en (middenveld)organisaties probeerden te helpen waar ze konden. Zeker nu duidelijk is dat de oorlog niet op korte termijn zal stoppen, is het belangrijk om te helpen waar we kunnen. De Sociale InnovatieFabriek werd aangesproken door The Educational Equality Institute om mee te werken aan een kwalitatief ondersteuningsprogramma voor vrouwelijke (sociale) ondernemers.

The Educational Equality Institute

Het Educational Equality Institute (TEEI) is een non-profitorganisatie die zich vanuit Noorwegen inzet voor het vergroten van de toegang tot onderwijs voor kansarme meisjes en vrouwen wereldwijd. "Gelijkheid door Educatie" drijft de organisatie om educatieve gelijkheid te bevorderen en individuen te empoweren door middel van innovatieve educatieve programma's, technologische integratie en strategische partnerschappen.

Aangezien de doelgroep verspreid leeft en werkt in Oekraïne en over heel Europa (en daarbuiten), heeft TEEI een partnerschap opgezet met verschillende Europese organisaties en bedrijven (oa. Sanoma, AWS, BAIN&Company, Oxford Universuty Press, Kintell…) om een online aanbod uit te werken voor programma’s vol relevante workshops en mentorship. Vanaf september 2024 begint het U:Learn programma.

U-LEARN

U:LEARN is een gratis inleidend programma over ondernemerschap dat speciaal is ontworpen voor Oekraïense vrouwen, met de nadruk op impact en duurzaam ondernemerschap. In samenwerking met de verschillende partners biedt U:LEARN essentiële kennis over belangrijke ondernemerschapstermen, verkent het voorbeelden van ondernemerschap op lokaal en mondiaal niveau en benadrukt het de sociale en economische waarde die het kan hebben voor landen.

Het doel van het 3-maanden durende programma is om deelnemers kennis te laten maken met verschillende ondernemende denkwijzen, creatief problemen oplossen en de verschillende paden van ondernemerschap. Deelnemers leren de grondbeginselen van ondernemerschap, inclusief methodologieën, denkwijzen en verschillende wegen naar succes. De Sociale InnovatieFabriek zal enkele workshops in het programma voorzien rond theory of change, impact meten en impactgedreven businessmodellen.

Mentorship

Daarnaast biedt het partnerschap “Together for Ukraine” ook een mentorship-programma aan in twee vormen:

1. Flexibel mentorshap op aanvraag

Dankzij dit format kunnen mentees begeleiding zoeken wanneer nodig en snel advies inwinnen. Mentoren die zich aanmelden voor dit format publiceren hun profiel en kunnen hun beschikbaarheid in de backend van het systeem opgeven. Het aanmeldingsproces is snel en gemakkelijk (aan te passen), het duurt 2-5 minuten. Dankzij deze flexibiliteit kunnen leerlingen zowel eenmalige adviessessies boeken als langdurige door herhaaldelijk dezelfde mentor te boeken.

2. Gestructureerd mentorschap

In dit format schrijven zowel mentors als mentees zich in bij het programma en delen hun professionele interesses. Met behulp van een AI-algoritme matcht het programma mentors en mentees op basis van hun interesses en stuurt aanbevelingen naar de mentees om contact op te nemen met hun gematchte mentor(en). Dit programma voorziet een langdurige mentor-mentee relatie van een bepaalde duur (bijv. 6 maanden) met regelmatige bijeenkomsten.

Ook wij zullen ons engageren in op het mentorship platform en waar nodig online mentorship aanbieden voor de moedige Oekraïense onderneemsters.

Steun jij ook Oekraïnse vrouwelijke ondernemers?

  • Interesse om ons voorbeeld te volgen door een inspirerende webinar te geven? (Denk aan stakeholderengagement, marktonderzoek, marketing&branding, niet-monetaire waardenstromen, pitching, financieringsmix…) Laat Tomas iets weten!

Alvast heel erg bedankt! 🙏

The Educational Equality Institute

Het Educational Equality Institute (TEEI) is een non-profitorganisatie die zich vanuit Noorwegen inzet voor het vergroten van de toegang tot onderwijs voor kansarme meisjes en vrouwen wereldwijd.

Meer artikels

Insisst overview

Insisst, say what?!

27 juni 2024

We mogen ons tegenwoordig het Nationaal Competentie Centrum voor Sociale Innovatie van België (NCCSI) noemen. En er is zelfs meer. We worden coördinator van het International Network for Social Innovation Scaling and Systemic Transformation, kortweg Insisst. We zijn fier dat we het competentiecentrum verder kunnen uitbouwen, ook binnen een Europese context.

Collage bestuurders

Drie nieuwe bestuurders én een nieuwe voorzitter!

18 juni 2024

Met trots stellen we onze drie nieuwe gezichten van onze Raad van bestuur aan je voor. Ze brengen stuk voor stuk expertise én netwerk binnen in de organisatie. Ook hebben we een nieuwe voorzitter die de fakkel overneemt van Paul Ongenaert. Benieuwd wie ze zijn en wat hun plan is met de Sociale InnovatieFabriek? Je leest het in dit artikel.

Zaaltje vol matchmaking

Dit was de Acceleratiedag XL

30 mei 2024

Geniet mee van de foto's van onze Acceleratiedag XL op 22 mei in de KVS in Brussel.