Nieuws

Speeddate sociale financiers - 12 oktober

Ben je op zoek naar informatie en contacten die iets kunnen betekenen voor de financiering van jouw sociaal innovatieve project? Op donderdag 12 oktober stellen enkele niet-bancaire financiers zich aan je voor. Ze presenteren elk hun aanbod tijdens een korte pitch, daarna heb je de kans om in gesprek te gaan met de organisatie(s) van jouw keuze. Je kan ter plaatse een afspraak maken voor een persoonlijk gesprek van een 20-tal minuten. 

Deze financiers stellen zich aan jou voor: 

 • SoCrowd geeft renteloze leningen aan projecten met een positieve impact op de maatschappij, en dit via crowdfunding. Sociale crowdfunding betekent niet enkel een betaalbare manier van financieren, het versterkt ook de community rond je project. Sara Stevenson legt uit hoe SoCrowd werkt en wat dit kan betekenen voor jouw organisatie.

 • Hefboom richt zich tot maatschappelijk relevante projecten en organisaties (sociaal, duurzaam, cultureel,…). De organisatie biedt managementadvies, verschaft diensten en financiering. Hefboom verschaft voornamelijk investeringskredieten, bedrijfskapitaalkredieten en overbruggingskredieten voor bijvoorbeeld subsidies. Piet Callens vertelt over het financieringsaanbod van Hefboom en op welke manier dat gecombineerd kan worden met andere financieringsinitiatieven en maatregelen.
   
 • Trividend verschaft risicokapitaal aan sociale ondernemingen in de vorm van participaties of achtergestelde leningen. Daarbij worden geen borgen aan de klant gevraagd. Pieter-Jan Van de Velde geeft meer uitleg en is beschikbaar voor vragen.
   
 • SI² Fund is een Social Impact Investing Fund, dat focust op sociale ondernemingen. SI² investeert in risicokapitaal en begeleiding, om een hoog maatschappelijk rendement te realiseren met de doelonderneming, tezamen met een redelijk financieel rendement. Timothy Lambert zal toelichten welke de criteria zijn en wat er aantrekkelijk is aan een investering door SI².
   
 • Sociaal Investeringsfonds De Punt (SOiF nv-vso) wil dat beloftevolle sociale ondernemers de best mogelijke ondersteuning krijgen om welvaartscreatie te realiseren. SOIF hecht bijzonder belang aan de tewerkstelling van kansengroepen en het meten van maatschappelijke impact. SOiF biedt risicokapitaal en kwalitatieve ondersteuning om de succesratio van sociale ondernemers te verhogen. SOIF is er van overtuigd dat financieel, sociaal en ecologisch rendement hand in hand kunnen gaan. Wim Beazar luistert graag naar de ondernemersvoorstellen.

Praktisch

Deze sessie wordt georganiseerd i.s.m. SoCrowd, Trividend en Hefboom en vindt plaats op donderdag 12 oktober 2017, in de vergaderzaal van Sociare (de buren van de Sociale InnovatieFabriek)  in de Ravensteingalerij 28, 1000 Brussel (op enkele passen van het centraal station). De sessie start om 13u30. Deelnemen is gratis, vooraf inschrijven is verplicht via het inschrijvingsformulier hieronder.

Voorafgaand aan deze ontmoeting, organiseren we in de voormiddag een introductiesessie over financieringsmix. In deze drie uur durende vorming, maken we je wegwijs in de verschillende financieringskanalen voor sociale innovatie. Meer info en inschrijven via deze pagina.

Inschrijven