Nieuws

Speeddate sociale financiers

Ben je op zoek naar informatie en contacten die iets kunnen betekenen voor de financiering van jouw sociaal innovatieve project? Tijdens deze speeddates stellen enkele niet-bancaire financiers zich aan je voor. Ze presenteren elk hun aanbod tijdens een korte pitch, daarna heb je de kans om in gesprek te gaan met de organisatie(s) van jouw keuze. Je kan ter plaatse een afspraak maken voor een persoonlijk gesprek van een 20-tal minuten. 

Deze financiers stellen zich aan jou voor: 

 • SoCrowd geeft renteloze leningen aan projecten met een positieve impact op de maatschappij via crowdfunding. Sociale crowdfunding betekent niet enkel een betaalbare manier van financieren, het versterkt ook de community rond je project.

 • Hefboom richt zich tot maatschappelijk relevante projecten en organisaties (sociaal, duurzaam, cultureel,…). De organisatie biedt managementadvies, verschaft diensten en financiering. Hefboom verschaft voornamelijk investeringskredieten, bedrijfskapitaalkredieten en overbruggingskredieten voor bijvoorbeeld subsidies.
   
 • Trividend verschaft risicokapitaal aan sociale ondernemingen in de vorm van participaties of achtergestelde leningen. Daarbij worden geen borgen aan de klant gevraagd.
   
 • SI² Fund is een Social Impact Investing Fund, dat focust op sociale ondernemingen. SI² investeert in risicokapitaal en begeleiding, om een hoog maatschappelijk rendement te realiseren met de doelonderneming, tezamen met een redelijk financieel rendement.
   
 • Sociaal Investeringsfonds De Punt (SOiF nv-vso) wil dat beloftevolle sociale ondernemers de best mogelijke ondersteuning krijgen om welvaartscreatie te realiseren. SOIF hecht bijzonder belang aan de tewerkstelling van kansengroepen en het meten van maatschappelijke impact. SOiF biedt risicokapitaal en kwalitatieve ondersteuning om de succesratio van sociale ondernemers te verhogen. SOIF is er van overtuigd dat financieel, sociaal en ecologisch rendement hand in hand kunnen gaan.
   

Praktisch

Deze sessies worden georganiseerd i.s.m. SoCrowd, Trividend en Hefboom op verschillende locaties. Inschrijven is gratis maar verplicht via het formulier onderaan deze pagina. Hieronder vind je de kalender van de volgende geplande speeddates:

 • Woensdag 7 maart 2018 om 13 uur bij De Punt, Kerkstraat 108 in Gentbrugge. De sessie wordt georganiseerd i.h.k.v. het acceleratieprogramma Spark Social Enterprise, met steun van Interreg 2 Seas en de provincie Oost-Vlaanderen. De sessie staat open voor iedereen met een sociaal innovatief project.
 • Dinsdag 22 mei om 14 uur bij de Sociale InnovatieFabriek in Brussel. Voorafgaand aan deze sessie kan je ook deelnemen aan een workshop workshop over financieringsmix, meer info en inschrijven via deze pagina.

Inschrijven