Nieuws

Sociale Innovatie Academie

Ben je gebeten door sociale innovatie? Is je netwerk nieuwsgierig om bij te leren over maatschappelijk vernieuwen? Is je bedrijf geïnteresseerd in hoe maatschappelijke en economische winst hand in hand kunnen gaan? Je kan de Sociale InnovatieFabriek inhuren voor workshops, lezingen, toelichtingen en keynotes. Inspirerend. Hands-on. En altijd op maat van je bedrijf of organisatie. Hieronder vind je onze opleidindskalender voor het voorjaar van 2018. Je kan ons ook steeds contacteren voor een vorming op maat.


Sociale Innovatie Academie

Introductie financieringsmix - 22 mei 2018

 

Overheden, sponsors, stichtingen, innovatieondersteuners, traditionele bankiers en sociale financiers,… Allemaal hebben ze andere verwachtingen van je project. Weet jij wanneer en hoe je bij elk van hen kan aankloppen voor financiering? Ontdek de voor- en nadelen van elke optie en tips en tricks die je helpen bij het benaderen van financiers. Aansluitend kan je deelnemen aan een speeddate me een viertal organisaties met een specifiek financieringsaanbod voor sociale innovatie. De volgende sessie vindt plaats op 22 mei, meer info en inschrijven via deze pagina.

 

Workshop prototyping - 23 mei
Een briljant idee hebben is één ding. Je ervan verzekeren dat je plan ook werkt in een realistische setting is een heel ander verhaal. Door aan de slag te gaan met een prototype, duik je meteen in de praktijk. Maar hoe zet je je concept om in een prototype, waarmee je kan gaan testen en evalueren? In deze workshop leer je wat prototyping inhoudt en ga je zelf aan de slag met snelle en betaalbare technieken. Op deze pagina vind je meer info over het programma en kan je inschrijven.

Workshop empowerment meten - 14 juni
Is jouw doel om mensen in een kwetsbare positie te empoweren? Heb jij soms moeite om de resultaten van jouw begeleiding aan te tonen? Wil je vordering zichtbaar en bespreekbaar maken met je eam en je doelgroep en de kwaliteit van je diensten verbeteren? Dan is deze exclusieve workshop zeker iets voor jou. Meer info en inschrijven via deze pagina.

Inspiratiesessie sociaal innovatieve praktijken - op aanvraag
Klinkt ‘sociaal innoveren’ als een buzzword waar je niet veel mee kan aanvangen? Mist jouw bedrijf de trend? Wil je organisatie zich heruitvinden met vernieuwde praktijken? Samen gaan we aan de slag met sociale innovatie en sociaal ondernemerschap. We scouten op voorhand naar relevante sociale innovaties die te maken hebben met de maatschappelijke uitdagingen waar je op (wil) inzet(ten). Kunnen we de ideeën er achter gebruiken om zelf te vernieuwen? Contacteer Karen als je interesse hebt.