Nieuws

Opleidingstraject sociale innovatie voor lokale besturen

We kunnen allemaal het leven beter, mooier, duurzamer, socialer of gezonder maken. Geëngageerde burgers, verrassende ondernemingen of veelbelovende verenigingen geven zuurstof aan gemeenten. Ook lokale besturen willen graag meebouwen aan een betere wereld en via deze bottom-up initiatieven hun maatschappelijke visie in de praktijk brengen. Het aanpakken van armoede, oplossen van vereenzaming in de buurt, acties rond klimaatsverandering uitwerken,… In elke gemeente zijn er pioniers die duurzame buurten, steden en gemeenten co-creëren.

De Sociale InnovatieFabriek ziet de stad en de gemeente dan ook als een labo voor nieuwe maatschappelijke ontwikkelingen. Maar hoe kom je als lokaal bestuur deze innovaties op het spoor? Hoe kan je ze als ambtenaar het meest effectief versterken? Hoe kan je met je diensten de impact van deze sociale innovaties helpen vergroten?

Medewerkers van lokale besturen kunnen maatschappelijke, ondernemende initiatieven opsporen, verbinden en versterken. Ze hebben de skills en methodieken om het maatschappelijke innovatiepotentieel in hun gemeente maximaal aan te boren en te versterken.

Wil jij ook sociale innovatie en sociaal ondernemerschap ondersteunen in je gemeente? Neem dan deel aan het opleidingstraject voor van de Sociale InnovatieFabriek in het voorjaar 2018. In een mix van trainingen en praktijkbezoeken geven we je instrumenten, inspiratie en theorie. Je wordt gestimuleerd je ervaringen en vragen te bespreken met de andere deelnemers. We sluiten af met een seminarie waar ook je collega’s welkom zijn.

Praktisch

Data voorjaar 2018: donderdag 26 april – donderdag 3 mei – dinsdag 15 mei (praktijkbezoek in voormiddag) – donderdag 31 mei – seminarie dinsdag 12 juni
Locatie: Brussel (bij de Sociale InnovatieFabriek, Ravensteingalerij 28, 1000 Brussel). Het seminarie vindt plaats in een andere centrumstad (tbc).
Deelnemers: Deze opleiding is voor medewerkers van lokale besturen. Maximaal 20 deelnemers.
Kost: Deelnameprijs: 880 euro (excl BTW) per persoon. Lesmaterialen, broodjeslunch + deelname van 3 personen aan slotseminarie inbegrepen.

Inschrijven

Inschrijven kan via onderstaand inschrijfformulier. We contacteren je voor het opmaken van de bestelbon.